Home » Houten Beelden » Houten olifanten

Houten Olifanten

Afrikaanse olifanten beelden van massief mahoniehout!

 ALLE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF BTW EN BEZORGING (vanaf € 50,00)

De olifant

De Afrikaanse olifant kunt u herkennen aan zijn lange slurf, grote oren en ivoren slagtanden, integendeel tot de Aziatische olifant, waar alleen de mannetjes slagtanden hebben. Olifanten leven vaak in groepen onder leiding van de oudste of grootste olifant. De vrouwtjes blijven bij de kleintjes en de mannetjes leven in losse mannengroepjes. We hebben diverse soorten houten olifanten in ons assortiment.

 

De olifant is een herbivoor, dat betekend dat ze planteneters zijn. De Afrikaanse olifant kan wel 70 jaar worden en soms zelfs 12.250 kg wegen. Tegenwoordig leven er enkel nog maar twee soorten, de bosolifant uit West- en Centraal Afrika, en de savanneolifant ten zuiden van de Sahara. De slagtanden van de Afrikaanse olifant kunnen tot drie meter lang worden en wel 100 kg wegen. Olifanten hebben zwaar geleden onder stroperij, er werd op de dieren gejaagd vanwege de ivoren slagtanden evenals de neushoorn. In 1989 werd de handel op ivoor verboden en is de olifanten populatie weer toegenomen. Er vind helaas nog veel stroperij plaats maar er wordt veel strenger op gecontroleerd.


Houten olifant kopen ?

Onze houten olifanten zijn van goede kwaliteit en handgemaakt, waardoor ze ook allemaal uniek zijn. Het materiaal waarvan de olifanten gemaakt zijn, is het sterke mahonie hout. De beelden zijn ook erg gedetailleerd en zijn beschikbaar in verschillende maten. Mahonie hout weerstaat zwelling, krimping en verdraaiing, waardoor de beelden ook ideaal zijn voor buiten.

 

Veel plezier op onze website! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Massief mahoniehout
Afmetingen: 28 x 18 x 22 cm
Gewicht: 3 kg

Massief mahoniehout
Afmetingen: 49 x 34 x 47 cm
Gewicht: 14 kg

Massief mahoniehout
Afmetingen: 83 x 38 x 59 cm
Gewicht: 30 kg

Massief mahoniehout
Afmetingen: 117 x 48 x 74 cm
Gewicht: 60 kg

  • Originele handgemaakte producten            
  • Nergens anders verkrijgbaar in Nederland
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • €6,95 verzendkosten (bij bestellingen onder de €50,00)
  • Niet goed, geld terug garantie
  • Neem bij vragen of opmerkingen contact met ons op