Home » Houten Beelden » Houten nijlpaarden

Houten Nijlpaarden

Afrikaanse nijlpaarden beelden van massief mahoniehout!

 ALLE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF BTW EN BEZORGING (vanaf € 50,00)

Het nijlpaard

Het nijlpaard kun je herkennen aan zijn grote ronde lichaam, korte poten en grote kop met brede snuit. De staart is vrij kort en redelijk dik. Ze hebben geen vacht, slechts enkele borstelharen op de staart de gezicht. De zachte, glimmende huid is paars-grijs of blauw-zwart. De oren en bek hebben een bruinige rozige kleur. In de huid zitten klieren die een viskeuze stof afscheid. Deze stof zorgt onder andere voor zonnebrand crème, ontsmettingsmiddel en ruikt bovendien ook nog aantrekkelijk voor andere nijlpaarden. De oren, ogen en neusgaten zijn hoger op de kop geplaatst zodat deze makkelijker boven water kunnen blijven terwijl de rest van het lichaam onder water is. De snijtanden van het nijlpaard zijn zeer groot en dienen om te vechten, daarom zijn bij de mannetjes de hoektanden ook wat groter dan bij de vrouwtjes. Doordat de boven en onder kaak tegen elkaar aan schuren blijven de tanden scherp. Nijlpaarden worden in gevangenschap circa 50 jaar oud en in het wild 40 jaar. Het oudste nijlpaard in gevangenschap is 65 jaar geworden. We hebben diverse soorten houten nijlpaarden in ons assortiment.

 

Houten nijlpaard kopen?

Het nijlpaard is een van de grotere landzoogdieren naast de olifant en sommige neushoornsoorten. Andere soorten van het nijlpaard kwam ook voor op het eiland Madagaskar, helaas zijn deze uitgestorven. Nijlpaarden leven in en om het water, daarnaast ook in rivieren, plassen, meren en moerassen in een groot deel van Afrika. Toch leven ze vrijwel overal waar voldoende water is om te baden en gras is om van te grazen. Zelfs in de bergen kunnen ze tot op 2000 meter hoogte gevonden worden. Nijlpaarden maken uit van hun eigen ecosysteem. Ze zijn daar enorm belangrijk, omdat de meren zo goed als levenloos zouden zijn zonder de nijlpaarden. 


Onze houten nijlpaarden zijn van goede kwaliteit en handgemaakt, waardoor ze ook allemaal uniek zijn. Het materiaal waarvan de nijlpaarden gemaakt zijn, is het sterke mahonie hout. De beelden zijn ook erg gedetailleerd en zijn beschikbaar in verschillende maten. Mahonie hout weerstaat zwelling, krimping en verdraaiing, waardoor de beelden ook ideaal zijn voor buiten.

 

Veel plezier op onze website! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Massief mahoniehout
Afmetingen: 32 x 15 x 18 cm
Gewicht: 4 kg

Massief mahoniehout
Afmetingen: 34 x 16 x 19 cm
Gewicht: 5 kg

Massief mahoniehout
Afmetingen: 40 x 17 x 24 cm
Gewicht: 8 kg

Massief mahoniehout
Afmetingen: 43 x 19 x 28 cm
Gewicht: 13 kg

Massief mahoniehout
Afmetingen: 52 x 24 x 31 cm
Gewicht: 21 kg

Massief mahoniehout
Afmetingen: 66 x 35 x 43 cm
Gewicht: 38 kg

  • Originele handgemaakte producten            
  • Nergens anders verkrijgbaar in Nederland
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • €6,95 verzendkosten (bij bestellingen onder de €50,00)
  • Niet goed, geld terug garantie
  • Neem bij vragen of opmerkingen contact met ons op