Home » Houten Beelden » Houten giraffen

Houten Giraffen

Afrikaanse Giraffen beelden van massief olijfhout!

 ALLE PRIJZEN ZIJN INCLUSIEF BTW EN BEZORGING (vanaf € 50,00)

De giraffe

De zuidelijke giraffe leeft in Zuid-Afrika, Angola, Namibië, Botswana, Zambia, Zimbabwe en Mozambique. De giraffe is een geslacht van evenhoevige zoogdieren, dat houdt in dat ze een even aantal tenen hebben. Een ander dier genaamd de Okapi, heeft veel kenmerken van de giraffe maar is een stuk kleiner. Ook zijn ze gestreept in plaats van gevlekt en een kastanjebruin lichaam. 

 

Een volwassen giraffe heeft een kop-romplengte van 3,5 tot 4,8 meter en een staartlengte van 76 tot 110 centimeter. Mannetjes worden over het algemeen wat groter dan vrouwtjes. de mannetjes kunnen wel 5,3 tot 5,5 meter hoog worden. De vacht van de giraffe valt erg op door zijn donkere vlekken die oranje, kastanjebruin of bijna zwart kunnen zijn. De vlekken van de giraffe dienen onder andere ook voor thermosregulatie, dat houdt in dat ze hun lichaamstemperatuur zelf kunnen handhaven. De huid van de giraffe is erg dik, waardoor de giraffe niet zo snel verwondingen oploopt. De huid kan ook als verdedigingsmiddel dienen doordat de huid insect-werende stoffen in zich heeft die een karakteristieke geur afgeven. 

 

De vlekken van de giraffe kleuren donkerder naarmate de giraffe ouder wordt. De vlekken bij de vrouwtjes zijn wat lichter dan bij de mannetjes. Omdat de kleuren van de vlekken leeftijdsgebonden zijn kunnen wetenschappers de leeftijd van de giraffe inschatten. langs de nek van de giraffe lopen manen, deze zijn erg kort. de staart van de giraffe is dun en ongeveer 1 meter lang. De staart eindigt in een donkere pluk haar en wordt gebruikt als bescherming tegen insecten. Benieuwd naar onze houten giraffen bekijk ons aanbod!


Houten giraffe kopen ?

Onze houten giraffen zijn van goede kwaliteit en handgemaakt, waardoor ze ook allemaal uniek zijn. Het materiaal waarvan de giraffen gemaakt zijn, is het harde olijfhout. De beelden zijn ook erg gedetailleerd en zijn beschikbaar in verschillende maten. Olijfhout kan goed tegen water mits je het met olie behandeld. Wij zorgen ervoor dat dit al behandeld geleverd wordt. U kunt de levensduur verlengen door het product regelmatig met olie te behandelen.

 

Veel plezier op onze website! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Massief olijfhout
Afmetingen: 20 x 20 x 50 cm
Gewicht: 0,5 kg

Massief olijfhout
Afmetingen: 20 x 20 x 80 cm
Gewicht: 1,5 kg

Massief olijfhout
Afmetingen: 20 x 20 x 100 cm
Gewicht: 2 kg

Massief olijfhout
Afmetingen: 20 x 20 x 120 cm
Gewicht: 2,5 kg

Massief olijfhout
Afmetingen: 20 x 20 x 150 cm
Gewicht: 4 kg

Massief olijfhout
Afmetingen: 20 x 20 x 200 cm
Gewicht: 8 kg

  • Originele handgemaakte producten            
  • Nergens anders verkrijgbaar in Nederland
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • €6,95 verzendkosten (bij bestellingen onder de €50,00)
  • Niet goed, geld terug garantie
  • Neem bij vragen of opmerkingen contact met ons op