Home » Houten Beelden

Houten beelden

Kies uit één van de onderstaande categorieën om de houten beelden te bekijken:

Olifanten

Giraffen

Famillies

Nijlpaarden

Houten beelden kopen?

Ons assortiment van Afrikaanse houten beelden bestaan uit verschillende dieren en diversen. Onze beelden worden rechtstreeks geïmporteerd uit Zuid-Afrika en zijn in super goede staat! Elk beeld is handgemaakt en daarom ook erg uniek. Ze zouden daarom ook wat kunnen afwijken van de foto's maar dat maakt deze beelden juist zo uniek!

 

Mahonie Hout

Mahonie is een bekende houtsoort en wordt ook wel geassocieerd met een kleur. Mahonie is oorspronkelijk afkomstig uit West-Indië. Een deel van onze houten beelden zijn gemaakt van dit sterke stabiele mahonie hout. Deze houtsoort staat bekend om zijn mooie glans en wordt tevens gebruikt bij het maken van instrumenten, meubelen en botenbouw. De Afrikaanse mahonie (o.a. Sipo Mahonie) is rood bruin van kleur en wordt onder andere gebruikt met beeldhouwwerk. Onze nijlpaarden en olifanten beelden zijn gemaakt van dit sterke massieve mahonie hout, waardoor deze ook geschikt zijn voor buiten.

 

Olijfhout

Olijfhout is ook een van de houtsoorten die wij gebruiken in onze Afrikaanse beelden. De teelt van olijfbomen verspreide zich rond 600 v. Chr. naar landen zoals Griekenland, Italië en Noord-Afrika. Als de olijfbomen geen olijven meer kunnen produceren, zal het olijfhout worden geoogst voor de productie. Omdat alleen zeer ouden olijfbomen gebruikt worden voor de productie is het hout erg schaars en daarmee ook kostbaar. Het olijfhout dat wij gebruiken voor onze houten beelden komt uit het verre Zuid-Afrika. Spreekt deze informatie u aan? Bekijk dan onze mooie schalen en giraffe beelden. Ook zijn deze beelden en schalen net zoals hierboven geschikt voor buiten.

Let op!

Zet de schalen nooit in de vaatwasser. Was ze handmatig af met water of indien nodig een beetje afwasmiddel. Droog ze daarna goed af!

 

Veel plezier op onze website! Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op.